Bok

Svart är en färg man kan bli sjuk av

En bok om kärlek, relationer 
och svartsjuka

Av: Anna Karlsson

" Din djävla hora! Du är allt bra kåt på honom, va! Gå hem till honom då! Gör det! Jag ser ju att du är intresserad!

Hon hade bara pratat i vänlig, normal ton till en annan man. Och redan när hon gjorde det visste hon att det var ett misstag. Hon hade noterat hur mannen hon älskar sett med svarta ögon på henne och sedan vänt henne ryggen..." 
(ur bokens inledning) 

Vad är svartsjuka? Är svartsjuka och kärlek sammankopplat? Eller handlar det om missundsamhet och avund?

Boken presenterar tretton personers erfarenhet, känslor och tankar. Här finns berättelsen om en ung kvinna som genom åren lär sig mer och mer om svartsjukans effekter. Och här finns några verktyg för relationen när svartsjukan knackar på. 
 


Tack till två kunniga och kreativa kvinnor!

Nina Fylkegård, RubyTuesday, som gjorde den lyhörda designen. 
Edit Mag, konstnär, för bild och ett fantastiskt tålamod.


Läsare om "Svart är en färg man kan bli sjuk av" 

Från Bokus.com:  Insiktsfull och berörande Kundens betyg: 5

Helen: 
"Boken väcker mycket känslor och avslöjar många sanningar om människans djupaste inre. Bör läsas av alla som mött svartsjukan i någon form och alla som kan möta den. En bok som garanterat inte lämnar dig oberörd."

Från BTJ - Häftepos  08122040

Lektör Margareta Fridstjerna: 
"Nyfikenhet att förstå mekanismerna bakom svartsjuka har drivit Anna Karlsson att skriva en bok i ämnet. Svart är en färg man kan bli sjuk av är hennes litterära debut. Läsaren får ta del av tretton personers erfarenheter, känslor och tankar kring fenomenet svartsjuka. Kan vi finna svaret på ursprunget till denna sjukliga misstänksamhet i känslomässiga brister i barndomen, i kulturen eller finns det biologiska orsaker till svartsjuka?

Av de människor vi möter i boken framkommer att kvinnors och mäns svartsjuka tar sig olika uttryck. För män är svartsjukan starkt förknippad med makt, kontroll och ägandebegär medan den för kvinnor ofta kännetecknas av skam, anpassning och normalisering. Boken behandlar även polyamorösa människors funderingar kring svartsjuka. Är dessa känslor förknippade med tvåsamhet eller finns svartsjuka även i relationer som bygger på kärlek till flera personer?

Alla som har intresse av psykologi och existentiella frågor får säkerligen stor behållning av denna läsvärda bok." Länkar till artiklar i pressen

Intervju av Inger Hammar i Gotlands Allehanda »»

Intervju av Mikael Carlson i Gotlands Tidningar »»

 


 

 

KONTAKT

073-68 70 564 - Anna Karlsson, Jämlikhetshetskonsult & Jämställdhetskonsult

info@revamp.se | anna@revamp.se |