Pressinfo 2015-04-08

50 nyanser av dig
Kärleksrelationer, neurovetenskap och sexualitet

Vi vill så väl men det blir så fel! Också i relationer och när vi väljer partner. Våra livsval skapar ofta problem istället för harmoni. Många utbildningar fokuserar på att ”acceptera dig själv och din omvärld” – en slags passiv filosofi. Genusvetaren Anna Karlssons kurser gör tvärtom – de visar beteendemönster, ifrågasätter föreställningar och ger vetenskapliga alternativ.

Alla har vi väl upplevt att det vi känner och det vi gör inte stämmer överens? Om det händer i en relation, kan det bli riktigt besvärligt. Du väljer partner och relationen blir fel. Du väljer en annan och så blir det fel igen.

En rund boll i ett fyrkantigt hål

Det här är inga tillfälligheter menar genusvetaren Anna Karlsson. Hon har precis startat kurser i relationer och sexualitet där man visar varför det blir så. ”Det är som om många, särskilt kvinnor, har en rund boll som de febrilt försöker pressa ner i ett fyrkantigt hål, år efter år.” säger Anna Karlsson. ”Det enda som händer är att frustrationen och otillfredställelsen ökar. Och man känner att det finns något mer, något större, något djupare. Men man vet inte riktigt vad och hur man ska komma dit”.

Ett nytt sätt att hantera kärlek

Många har sökt sin egen väg via mindfulness, tantra, yoga eller extrem träning. Dessa ofta passiva metoder ifrågasätter sällan egna reaktioner och skapar inte konkret beteendeförändring, menar Anna. Genom att istället undersöka känslor, sexualitet och kommunikation utifrån beteendevetenskap, normer och hjärnans sätt att fungera, vill hon ge en ny syn på vårt sätt att hantera och leva i kärleksrelationer.

Arbeta aktivt

I Annas nyskapade kurser arbetar man aktivt. Deltagarna studerar och ifrågasätter sina kärleksförväntningar, beteendemönster och relationer.

”Det är först när vi förstår varför vi sitter fast i mönstren, som vi kan ändra dem.” säger Anna Karlsson.

Hjärna och hjärta i samarbete

Behovet av att vara i nuet, må bra och ha förmågan att tänka klart handlar mycket om hur hjärnan fungerar, d v s neurovetenskap. Karin Tydén, den andra kursledaren är coach och utbildad hypnotisör och bygger sin verksamhet på neurovetenskap: Hon vet hur man kan finna nya ”motorvägar i hjärnan”. Det handlar om att få hjärna och hjärta att samarbeta. Då kan man både må och prestera bättre. Därför måste vi förstå vetenskapen bakom beteenden, känslobanor och föreställningar för att sedan se om man kan göra på något annat sätt, menar hon.

Fakta

Kurserna genomförs i vackra, kreativa Visby och vänder sig till de personer som själva ser sig som kvinnor. Sexuell orientering/läggning är inte relevant. Utbildningen är praktiskt uppbyggd med föreläsningar varvade med workshops.

Nästa kurs: 5-7 juni 2015

Information om kursledarna

Anna Karlsson: (f 1964) konsult och föreläsare, inom bl a normer- och relationsfrågor. Internationell mastersexamen i Genus med intersektionell inriktning, Stockholms Universitet, 2011. Anna bloggar och medverkar ofta som expert i olika tidningar.

Karin Tydén (f 1964) hypnotisör, coach och föreläsare. Fd TV-profil och med flera drömjobb i bagaget. Karin har utvecklat sitt eget unika sätt att arbeta med hypnos och anlitas flitigt av bl.a. skådespelare, artister, TV-personligheter, politiker och företagsledare, både i Sverige och utomlands.

Både Anna och Karin har stor erfarenhet av att coacha enskilda och grupper.

Varför kvinnor?

Kurserna riktar sig uteslutande till kvinnor. Traditionellt har män större frihet inom områden som relationer och sexualitet. Kurserna vill därför ge en möjlighet för kvinnor att skapa sin egen verklighet och sin egen utveckling.

 

Info om Anna Karlsson: www.revamp.se/1085

Info om Karin Tydén: www.karintyden.se

 

 

Pressbilder Kursledarna

Här kan du hämta högupplösta bilder på kursledarna:

Bild: Anna Karlsson (jpg)

Bild: Karin Tydén (jpg)

KONTAKT

073-68 70 564 - Anna Karlsson, Jämlikhetshetskonsult & Jämställdhetskonsult

info@revamp.se | anna@revamp.se |